Oldalak


2010. augusztus 23., hétfő

Tortát készitettem

Azért mondom hogy készítettem mert sütni azt máskor is sütöttem, de ez most fondant bevonatos torta volt. Első alkalommal csináltam fondantos tortát. A fondantot és a lapokat, kiskukta receptje alapján készítettem. Sajnos hiába a jó recept, ide, azok az ügyes kezek is kelletek volna hogy, a torta olyan legyen amilyennek kellet volna lennie. Na de sebaj, egy kis szerencsétlenkedés után csak sikerült össze hoznom valamit. Kicsit szégyenlem megmutatni a képeket, de ez van.



Ami tetszett rajta az egyedűl az a kis rózsaszín rózsácska a torta közepéről. Talán az sikerült a legjobban. A torta formája az is szép, nem szokványos kör alakú, hanem kicsit virágra hasonlít. Meglátszik hogy még kezdő vagyok, még a képeken is látszik hogy, megrepedt a torta tetején a fondant, pedig próbáltam úgy fényképezni hogy ne nagyon látszódjon. Ez akkor történt mikor másnap át akartam tenni a tálcára amivel szálitani szerettem volna, tehát tanúlság a tortát a végleges tálcáján diszitsük ki, vagy nem is tudom mi lenne a megoldás. Ha valaki tapasztaltabb e téren nálamnál hát kérem írja meg, miként csináljam legközelebb. Amit még sajnálok hogy tettem kakaót a fondantba amivel beborítottam a tortát, hagytam volna fehéren jobb lett volna. Ugyanis egy 6 éves kislánynak készült tehát a fehér jobban ment volna. :( Próbáltam én már azután csinosítgatni hogy csajosabb legyen, hát így sikerült.

Kicsit szomorú vagyok azt hittem töbre vagyok képes.

9 megjegyzés:

Kiskukta írta...

Elsőre ez nem is rossz, de komolyan!
Talán kicsit túl sok porcukort raktál bele, és keményebb lett a kelleténél, én ezt gyanítom, meg a kakaó is töredezősebbé teszi valamivel, szóval ez is hátrány volt így elsőre. Én azon a tálcán díszítem amin tálalom, sőt azon is rakom össze, ha kicsit összekenődne a tálca azt úgyis le lehet törölni.
Gyakorlással majd érezni fogod mikor megfelelő az állaga a cukormasszádnak.

Unknown írta...

Nagyon köszönöm a bátoritást, igazán kedves vagy. Még próbálkozni fogok, talán több sikerem lessz. :)

Belinda írta...

Szerintem semmi okod a szomorúságra, nem sok "civil" tudna ilyen szép tortát készíteni!

Kedves 100.-am! :) Gratulálok a szép blogodhoz és a szép családodhoz, élvezettel nézegettem a bejegyzéseket. A másik nyelv román, ugye?
Mint 100.-at, szeretnélek meglepni valamivel, légy szíves, keress valamit a MESKA-boltomban, ami tetszik Neked, és elküldöm, ha megadod a postacímed. Az e-mail címem: kir.i@citromail.hu

A lecsófélét biztosan kipróbálom, nem lehet rossz, amiben padlizsán van (lásd pl. vineta!:)

Unknown írta...

Kedves Belinda,köszönöm kedvességedett. Igen a másik nyelv az román, torta téren meg majd próbálkozom még. Hogy a 100-ik lettem nem az én érdemem, igy alakúlt. Választani amúgy sem tudnék. Köszönöm.

MELI-BEADS írta...

Salutari!
Te felicit pentru tort si te asigur ca nu ai de ce sa te ingrijorezi,este minunat.Eu nu as zice ca esti incepatoare.Fetitele iti sunt frumoase si le doresc o viata plina de bucurii,alaturi de parinti!Ma bucur ca ai trecut pe la mine si sper sa mai vii!Imi place mult blogul tau,am sa vin des peaici.
Toate cele bune iti doresc.Sper ca nu te superi ca ti-am scris in a doua mea limba materna!?M-am nascut la Turda,Cj.

Unknown írta...

Salut Meli,
Mă bucur că ai trecut pe la mine, mersi pentru comentarii. Nu mă supăr deloc pentru că mi-ai scris în limba română, mie îmi pare rău că nu mai apuc să-mi scriu blogul şi în limba română, deşi aşa am pornit. :( Şi eu am să mai trec pe la tine, ai lucruri foarte interesante.

Unknown írta...

Köszönöm Sziranszki, kedves vagy. Nagyott nevettem mikor elolvastam a bejegyzésedett a "zöld valamiről". További jó irást.

4Gyerek írta...

Remélem még alkotsz majd ilyen szépeket. Tényleg klassz ez így elsőre, nekem a második próbálkozásom sikerült borzalmasra.
Harmadiknak pedig erősen bizonyítani akartam, s túlvállaltam magam.
De én sem hagyom magam, nagylány szülinapjára a látványterv a fejemben készen van, s hiába gugliztam, olyan még nincs a világhálón.

Ja, fél lábam nagyváradi ;)

Unknown írta...

Köszi a biztatást, most már én is töröm a fejem mindenféle tortákon amit majd a lányaimnak szeretnék késziteni. A családi-baráti körben is sok a gyerek tehát lesz alkalmam kipróbálgatni magam. :)